Feminizmi është ideologji, jo letërsi

Interviste me shkrimtaren Diana Çuli

Virginia Woolf shprehej kohë më parë, se gratë kanë qenë të shtypura në letërsi dhe nuk ka qenë e lehtë për të depërtuar në një botë burrash …?

Virginia Woolf është një nga shkrimtaret angleze të shekullit të kaluar, e cila, nëpërmjet veprës së saj u shndërrua në emblemë të të drejtave të grave dhe të barazisë shoqërore.… Read the rest

Diplomacia me suxhuk e me flija!

Diplomacia me suxhuk e me flija!

 

“Politika jonë e jashtme në gjithë këto vite mund të themi që është karakterizuar me; gjuajtje të zyrtarëve në ambasada në mes veti me papuqe,me çlodhjen e këmbëve të asaj zonjes me taka në tavolinen e punës në njërën prej ambasadave në Zvicer, me qefin e ambasadorëve tanë të dehur me vetura zyrtare diplomatike në Zagreb, me fotografi të shumë zyrtarëve të Ministrisë së Jashtme e të ambasadave të Kosoves nga vend të paarritshme për neve qytetarët më të izoluar të botës, me kravata e rroba serioze prej zotërish e shumë e shumë të arritura tjera.”