All posts by admin-vanito

Youth exchange in Saranda

Saranda's city port at ionian sea. Albania.

Organizata jofitimprurese VANITO se bashku me Kryqin e Kuq gjerman do organizojne me date 22.09.2016 – 24.09.2016 nje shkembim kulturor per 30- te rinj gjermane dhe shqiptar ne Sarande.

Tema e shkembimit do jete “BARAZIA GJINORE”.

Pervec shkembimit te te rinjve mbi kete teme, te rinjte do vizitojne dhe qytetin antik te Butrinti si dhe ne mbremje Kalane e Lokursit.… Read the rest

Thuaji JO marteses me detyrim!

Thuaji jo martesës me detyrim! Si çdo njeri edhe ti ke të drejtën të vendosësh lirishit, nëse dëshiron të martohesh dhe me cilin!

Brautpaar mit Handschellen aneinander gefesselt Brautpaar, Handschellen, Detail !! NICHT EXKLUSIV !! Hochzeit, Ehefessel, gefangen, Fessel, gefesselt, Ehe, Ehepaar, aneinandergekettet, Hochzeitspaar, Zusammengehv?rigkeit, Eheversprechen, Braut, Brautkleid, Brvßutigam, verheiratet, Heirat, Vermvßhlung, vermvßhlen, Ehe, Eheschliev?ung, Trauung, heiraten Keine Weitergabe an Drittverwerter.

„Martesa lejohet të lidhet vetëm në bazë shprehjes së lirë dhe të plotë të vullnetit të bashkëshortëve të ardhshëm.“ (Neni 16(2) i Deklaratës Universale të të Drejtave të Njeriut, 1948)

Një martesë me detyrim është gjithmonë një dhunim masiv i të drejtave të Tua personale.

Read the rest

Albanian students in Germany

image.jpg fgf 123 imageStudentët shqiptarë në Gjermani u organizuan në Frankfurt, duke dhuruar dhe shitur veshjet e tyre, për të ndihmuar një numër të zgjedhur të familjeve. Ky ishte aktiviteti i dyte për të mbledhur para për tu ardhur ne ndihme nje grup familjesh, qe jetojnë ne kantejnere të improvizuar ne lagjen “Fusha e Pajtimit”.… Read the rest

Mustang

Filmi Mustang, i nominuar per oscar 2016, eshte nje drame qe tregon jeten e 5-motrave ne nje fshat ne veri te Turqise, te cilat luftojne per liri.

Pese motrat, te cilat jetojne si te burgosura nga xhaxhai me gjyshen e tyre, kerkojne lirine dhe luftojne ne menyra te ndryshme per ta fituar ate.… Read the rest