Category Archives: Blog – Feminism

Mustang

Filmi Mustang, i nominuar per oscar 2016, eshte nje drame qe tregon jeten e 5-motrave ne nje fshat ne veri te Turqise, te cilat luftojne per liri.

Pese motrat, te cilat jetojne si te burgosura nga xhaxhai me gjyshen e tyre, kerkojne lirine dhe luftojne ne menyra te ndryshme per ta fituar ate.… Read the rest

Feminizmi është ideologji, jo letërsi

Interviste me shkrimtaren Diana Çuli

Virginia Woolf shprehej kohë më parë, se gratë kanë qenë të shtypura në letërsi dhe nuk ka qenë e lehtë për të depërtuar në një botë burrash …?

Virginia Woolf është një nga shkrimtaret angleze të shekullit të kaluar, e cila, nëpërmjet veprës së saj u shndërrua në emblemë të të drejtave të grave dhe të barazisë shoqërore.… Read the rest