Category Archives: Home

Youth exchange in Saranda

Saranda's city port at ionian sea. Albania.

Organizata jofitimprurese VANITO se bashku me Kryqin e Kuq gjerman do organizojne me date 22.09.2016 – 24.09.2016 nje shkembim kulturor per 30- te rinj gjermane dhe shqiptar ne Sarande.

Tema e shkembimit do jete “BARAZIA GJINORE”.

Pervec shkembimit te te rinjve mbi kete teme, te rinjte do vizitojne dhe qytetin antik te Butrinti si dhe ne mbremje Kalane e Lokursit.… Read the rest

Mustang

Filmi Mustang, i nominuar per oscar 2016, eshte nje drame qe tregon jeten e 5-motrave ne nje fshat ne veri te Turqise, te cilat luftojne per liri.

Pese motrat, te cilat jetojne si te burgosura nga xhaxhai me gjyshen e tyre, kerkojne lirine dhe luftojne ne menyra te ndryshme per ta fituar ate.… Read the rest

Shqipëria më në fund debaton rreth përdhunimeve të komunizmit

Mbi dy dekada kanë kaluar që nga rënia e regjimit komunist dhe tanimë kërkuesit dhe shkrimtarët kanë filluar të flasin haptazi rreth përdorimit të përdhunimit si një ndëshkim.

Fjalët e përhapura se gratë e familjeve të persekutuara nga autoritetet e regjimit komunist u përdhunuan si ndëshkim kanë qarkulluar gjatë dy dekadave të shkuara, por një debat publik më i madh shpërtheu pasi çështja u theksua nga ish-këngëtarja dhe shkrimtarja Alida Hisku,  që tani jeton në Gjermani.… Read the rest