Category Archives: Library

The doll Test

Eksperiementi “The Clark Doll Test” ilustron për së miri ndikimin e stereotypeve dhe sjelljeve rraciste tek femijët nën moshën 5-vjecare. Eksperimenti tregon që dhe femijvt me ngjyrë të errët zgjedhin nje kukull te bardhe, si dhe e quajnë këtë ngjyrë të bukur.… Read the rest