Feminism

Cfare eshte feminizmin dhe cili eshte qellimi i kesaj levizje

Jackson Katz: Violence against women—it’s a men’s issue

Me shume Video te Ted Talks mbi barazine gjinore:

https://www.ted.com/search?page=2&per_page=12&q=feminism

Grupi i Facebookut, që quhet Feminizmi Shqiptar, ka për kauzë mbrojtjen e të drejtave të gruas, arritjen e barazisë gjinore. Qëllimi i ketij grupo është ndërgjegjësimi i sa më shumë shqiptarëve për këtë kauzë. Për të arritur këtë qëllim, anteret e ketij grupi mundohen të aplikojnë strategjinë më të përshtatshme dhe frytdhënëse, në të cilën përfshihen: sensibilizimi i anëtarëve për të drejtat e njeriut në përgjithësi, grupeve shoqërore të dëmtuara në veçanti, informimi dhe njohja me këto te drejta, informimi dhe njohja me çdo shkelje mbi këto të drejta, ndërmarrja e veprimtarive jashtë grupit për mbrojtjen, sigurimin dhe kërkimin e këtyre të drejtave, organizim protestash kur lipset nevoja.

Per me shume klikoni ne foto:

12319270_10204990370854805_208842013_n

A percakton anatyomia gjinine dhe jeten tone?

http://www.ted.com/talks/alice_dreger_is_anatomy_destiny